ALIMENTACIÓ
S'alimenten principalment de llavors, entrant també dins de la seva dieta una petita proporció de verdura fresca i proteïna animal.
Dins de les llavors que formen la seva dieta principal es troben el panís, el mill, l'arròs amb closca, el escaiola, llavors de colza, llavor de nap, civada partida, etc.
Hi ha autors que aconsellen una sèrie de barreges específiques per a aquesta espècie que enumerem a continuació perquè l'aficionat triï la que millor s'adapti a la seva situació i als gustos dels seus aus.
"50% de mill blanc, 25% escaiola i 15% de paniset i un 10% mill vermell. Més és molt important és l'aportació d'arròs amb closca".
"Escaiola i una barreja de llavors per ocells exòtics, amb civada, blat i arròs integral."
Mill groc 45%, mill blanc 25%, escaiola 25%, llavors de colza 5%.
Com dieta de llavors suplementària i oferta a les nostres aus en un recipient a part de la dieta principal i de tant en tant podem subministrar
llavors de cànem i negret germinat.
cardó 15%, pipes de gira-sol petites 15%, llinosa 15%, llavors de negret 15%, llavors d'anís 15%, sèsam 15%, civada Mondada o espellofada 10% i llavors de cascall 5%
Hem de tenir molt en compte amb la quantitat de llavors que els donem amb la dieta suplementària ja que hi ha algunes d'aquestes que contenen molt de greix i poden fer engreixar en excés als nostres animals.
El subministrament ocasional de panojas de mill proporcionen als gorrines de Java a més d'una font rica en vitamines una forma de distreure i passar l'estona
També els proporcionarem fruites i verdures fresques com bledes, daus de poma, enciam, xicoira, col, alsine, pastanaga tallada a daus, blat de moro dolç, bròquil, espinacs, coco, meló, pèsols, maduixes, dent de lleó, raïm aixafades .. . Un excés en el subministrament de verdures i fruites pot provocar a les nostres mascotes diarrees i problemes intestinals.
Un subministrament ocasional de pupes de formiga, cucs de la carn, grills o qualsevol altre tipus d'invertebrats serà ben rebut.
És fonamental que no els falti en cap moment una aportació de calci en fàcilment assimilable, com os de sípia o com closca d'ou esterilitzada convenientment per evitar el perill de la salmonel · la, i el grit o grava que utilitzaran per triturar les llavors dins dels seus pedrers.
En l'època de cria els donarem pasta de segó amb ou i pasta per insectívors, començant uns dies abans de l'eclosió de l'els pollastres. També fora de l'època de cria podem subministrar pasta amb ou en petites quantitats una o dues vegades a la setmana. Afegirem a l'aigua oa la pasta de cria vitamines A, B1, D i E.